Fortress Forever

Go Back   Fortress Forever > Editing > Mapping > Maps

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-19-2007, 11:07 PM   #1
Bluestrike
 
Join Date: Sep 2007
Posts Rated Helpful 0 Times
ff_wellfortress screens, and bug keeping me from release.

I finally released this map,
Started this map as a remake of one of my TFC maps just before the HL2 release,
but I ended up remaking it as a spiritual version instead with a complete different layout.

Basicly this is my first source maps, so over the 3 years it has seen quite some modifications and the brushwork in hammer is rather messy,
the map takes 9 hours for a final compile wich is alot compared to all my other maps

I noticed on the screenshots that I should have matched the envoirement light better to the 3dsky,
a bigger 3dsky and detailsprites would not have hurt either.

The map was too far done and took too much work to leave it sitting on my hd, some might remember screenshots from the WIP forum section.

The red logo and the signs (animated) are done by Spine from http://www.texturehub.net


Website: http://www.bluestrike.be/maps/m_wellfortress.html











Last edited by Bluestrike; 10-25-2007 at 03:55 PM.
Bluestrike is offline   Reply With Quote


Old 10-19-2007, 11:15 PM   #2
Major Lee High
Retired Mapper
 
Major Lee High's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Tulsa, OK
Posts Rated Helpful 1 Times
Looking good!

About the black spot, it looks like your terrain is going down through a solid brush, and it isn't getting light through it.
Major Lee High is offline   Reply With Quote


Old 10-19-2007, 11:24 PM   #3
Bluestrike
 
Join Date: Sep 2007
Posts Rated Helpful 0 Times
Halved the image size so the forum layout is less screwed

Ok I might have a idea now about those black shadows, the original brush is very low, and those 2 displacement walls might have a different effect on it then the old func_detail walls, that would explain why it suddenly happens, thx.
Bluestrike is offline   Reply With Quote


Old 10-19-2007, 11:29 PM   #4
EquilibriuM
G9-
D&A Member
 
EquilibriuM's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Florida
Class/Position: D Solly,Engy
Gametype: ALL
Posts Rated Helpful 0 Times
snapz0r that maps looking sweet! hope you get that issue fixed soon this map i want to play
EquilibriuM is offline   Reply With Quote


Old 10-20-2007, 02:02 AM   #5
BumGravy
Black Cyclops
 
BumGravy's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Scotland
Posts Rated Helpful 0 Times
This looks like its going to be awesome. Really like the theme! And the custom logos are cool.

That black shadow will most likely be caused by your 3d skybox, the easy way to know is compile without your 3d skybox (just hide it in a vis-group and hit compile). I had this once when objects in my 3d skybox corresponded to places actually inside my map, and created a large shadow there; or parts of my 3d skybox were actually blocking environment light,which you can fix by changing the pitch/direction of your light_environment. If its not the 3d-skybox, it will be a displacement glitch as mentioned above.
BumGravy is offline   Reply With Quote


Old 10-20-2007, 09:31 AM   #6
Bluestrike
 
Join Date: Sep 2007
Posts Rated Helpful 0 Times
Hmm raised the original displacement brush alot and mofidied the displacements to match again, but that did't work, its like there is a nodraw brush in the terrain, because everything under a sertain level is back, except there isn't such a brush or it must be invisible, but I'm not clipped either.

It should not be the 3dskybox for the reason I mentioned it above, there is nothing in it and it was my first guess, but I'm going to delete it ayway just to make sure, its like there is something invisible in the map/hammer causing it, no errors in compile btw.

Also going to delete the water.
Bluestrike is offline   Reply With Quote


Old 10-20-2007, 10:02 AM   #7
A1win
Nutcracker
 
A1win's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Kuopio, Finland
Posts Rated Helpful 0 Times
Send a message via MSN to A1win
Do you have nodraw brushes below the displacement? Nodraw doesn't reflect lights at all, so you should have some other texture there instead (toolsblack or something).
A1win is offline   Reply With Quote


Old 10-20-2007, 11:20 AM   #8
Major Lee High
Retired Mapper
 
Major Lee High's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Tulsa, OK
Posts Rated Helpful 1 Times
Quote:
Originally Posted by A1win
Do you have nodraw brushes below the displacement? Nodraw doesn't reflect lights at all, so you should have some other texture there instead (toolsblack or something).
What do you mean?

I have nodraws under or behind all of my terrain, but it seems to be fine for me. If there is something wrong with that I need to fix it, but all my lights and things seem to work fine like that.
Major Lee High is offline   Reply With Quote


Old 10-20-2007, 12:37 PM   #9
BumGravy
Black Cyclops
 
BumGravy's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Scotland
Posts Rated Helpful 0 Times
You should try compiling with no skybox to rule it out. If not I dont mind having a look at your displacements for you.
BumGravy is offline   Reply With Quote


Old 10-20-2007, 12:47 PM   #10
Bluestrike
 
Join Date: Sep 2007
Posts Rated Helpful 0 Times
did that, skybox seems the problem, I think the 3dsky bottom brush is not low enough, but in that case I should have had the same effects in the flagrooms too, maybe the water makes it harder to notice there, some more compiling to do

*edit* fixed,
doing a final compile during the night (9 hours, this was the first map I started when they released the sourcesdk 3 years ago and its brushwork is rather meassy compared to my recent maps what -final compile in less then 2 hours)

Last edited by Bluestrike; 10-20-2007 at 01:00 PM.
Bluestrike is offline   Reply With Quote


Old 10-20-2007, 06:46 PM   #11
GeoKill----->
Community Member
Server Owner
Beta Tester
Forum Moderator
 
GeoKill----->'s Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Hawthorne, California
Class/Position: Soldier/Spy/Scout
Gametype: AvD
Affiliations: :e0:Eternal Order Leader
Posts Rated Helpful 12 Times
I'm Glad This map is back
__________________

:e0: Will live on Forever
Support FF:
GeoKill-----> is offline   Reply With Quote


Old 10-20-2007, 06:53 PM   #12
KubeDawg
Nade Whore
Server Owner
Beta Tester
 
KubeDawg's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Oklahoma
Class/Position: Scout/Soldier
Gametype: CTF/TDM
Affiliations: blunt. Moto
Posts Rated Helpful 128 Times
oh wow, this map looks simply amazing! I love the location indicators!
__________________
Moto's Funhouse | Dallas, TX - 74.91.114.247:27015

ff_plunder - Complete
KubeDawg is offline   Reply With Quote


Old 10-20-2007, 07:01 PM   #13
Bluestrike
 
Join Date: Sep 2007
Posts Rated Helpful 0 Times
They are animated textures
Bluestrike is offline   Reply With Quote


Old 10-20-2007, 10:15 PM   #14
KubeDawg
Nade Whore
Server Owner
Beta Tester
 
KubeDawg's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Oklahoma
Class/Position: Scout/Soldier
Gametype: CTF/TDM
Affiliations: blunt. Moto
Posts Rated Helpful 128 Times
:O!!!
__________________
Moto's Funhouse | Dallas, TX - 74.91.114.247:27015

ff_plunder - Complete
KubeDawg is offline   Reply With Quote


Old 10-20-2007, 10:25 PM   #15
Major Lee High
Retired Mapper
 
Major Lee High's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Tulsa, OK
Posts Rated Helpful 1 Times
Quote:
Originally Posted by Bluestrike
*edit* fixed,
doing a final compile during the night (9 hours, this was the first map I started when they released the sourcesdk 3 years ago and its brushwork is rather meassy compared to my recent maps what -final compile in less then 2 hours)
Haha my map is the same. Backup file i started on when ff released was back from 2005 *_*

Spent more time fixing and changing things for FF than i probably would have took making a fresh map lol, but i learned alot fixing it up :O
Major Lee High is offline   Reply With Quote


Old 10-21-2007, 12:32 PM   #16
stino
 
Join Date: Mar 2007
Posts Rated Helpful 0 Times
whahaa 3d skybox fucked your lighting up, love to see that i'm not the only one
stino is offline   Reply With Quote


Old 10-21-2007, 01:58 PM   #17
Bluestrike
 
Join Date: Sep 2007
Posts Rated Helpful 0 Times
[release] ff_wellfortress

moved original text to top, I would have prefered the other thread deleted instead of merged :P

Last edited by Bluestrike; 10-25-2007 at 03:55 PM.
Bluestrike is offline   Reply With Quote


Old 10-21-2007, 02:00 PM   #18
Bluestrike
 
Join Date: Sep 2007
Posts Rated Helpful 0 Times
wasn't the first time this happened either, but normally you would expect it to come from above somewhere, this shadow came from the bottom
Bluestrike is offline   Reply With Quote


Old 10-21-2007, 02:49 PM   #19
stino
 
Join Date: Mar 2007
Posts Rated Helpful 0 Times
skybox gets rendered afther the normal world, but for rendering it gets resized to the normal size and placed with the skycamera at the origin, so you don't see things (like displacements) sticking trough a floor, but that doesn't mean it doenst do that
stino is offline   Reply With Quote


Old 10-21-2007, 05:49 PM   #20
Lt Llama
 
Join Date: Mar 2007
Posts Rated Helpful 0 Times
You never do anything small? .
Looks great and I hope it gets played a lot.
Going to try your Awakening, looks sweet.
__________________
http://www.signaturebar.com/uploads/images/50033.png
Lt Llama is offline   Reply With Quote


Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 12:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.