Fortress Forever

Go Back   Fortress Forever > Off Topic > Chat

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-06-2011, 05:28 PM   #1
KubeDawg
Nade Whore
Server Owner
Beta Tester
 
KubeDawg's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Oklahoma
Class/Position: Scout/Soldier
Gametype: CTF/TDM
Affiliations: blunt. Moto
Posts Rated Helpful 128 Times
Any gear heads in here?

I've been trying to diagnose this noise coming from the front end of my truck, but I can't seem to find the cause.

First off, it's an '04 F150 5.4L Triton and I have a K&N FIPK Cold Air Intake and it has been tuned for better performance.

I get this metallic whistling sound coming from my front end, but only while I am driving and only at low RPMs. Regardless of what gear I am in, as long as I apply a small amount of pressure to the gas pedal, I hear the sound. I know some stock intakes have something to muffle a turbo-like whistling noise, but that's really not the noise I am hearing.

I can be going 10mph in a parking lot and make the sound and as soon as I either let off the gas pedal or put more pressure on it, the sound goes away. I can be going 60mph on a highway and still hear it. It all depends on how much pressure I apply to the gas pedal.

When I am in park and rev my engine both hard and soft, no sound occurs.

Any ideas what could cause this? I would think a bad bearing in the alternator would cause a sound like this to occur all the time, not just when I am driving.

This problem started happening after driving through a bad snow storm last winter and it's just become too annoying. I was thinking about reinstalling my old intake or just attempting to reproduce the noise with no intake to see if it might be the throttle body, but I'm not convinced it's an intake/tb issue.

I've attempted to record a sound clip of this problem, but my phone will not record the sound.
__________________
Moto's Funhouse | Dallas, TX - 74.91.114.247:27015

ff_plunder - Complete
KubeDawg is offline   Reply With Quote


Old 09-09-2011, 12:47 AM   #2
reaper18
sKeeD
D&A Member
Beta Tester
 
reaper18's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Pittsburgh, PA
Class/Position: Scout, Demo, Solly
Gametype: Any
Posts Rated Helpful 21 Times
Send a message via AIM to reaper18
Is it almost like a whine every time you turn/accelerate/decelerate?
Maybe check your power steering fluid?
reaper18 is offline   Reply With Quote


Old 09-09-2011, 05:58 AM   #3
KubeDawg
Nade Whore
Server Owner
Beta Tester
 
KubeDawg's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Oklahoma
Class/Position: Scout/Soldier
Gametype: CTF/TDM
Affiliations: blunt. Moto
Posts Rated Helpful 128 Times
It's only when I accelerate at maybe 1500-2100 RPM. Doesn't matter the speed I'm going. It has no ill effect based on steering though.
__________________
Moto's Funhouse | Dallas, TX - 74.91.114.247:27015

ff_plunder - Complete
KubeDawg is offline   Reply With Quote


Old 09-09-2011, 10:03 AM   #4
GenghisTron
AKA LittleAndroidMan
D&A Member
Beta Tester
 
GenghisTron's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Dystopia
Class/Position: Demo/Medic
Gametype: CTF
Affiliations: [TALOS] [SR]
Posts Rated Helpful 11 Times
sounds like the entire thing is fucked
__________________
GenghisTron is offline   Reply With Quote


Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 02:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.