Fortress Forever

Go Back   Fortress Forever > Help & Technical > FF Technical Support

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-13-2011, 01:08 AM   #1
GambiT
Fortress Forever Staff
 
GambiT's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Baton Rouge
Class/Position: Spy
Affiliations: -=DoM=-
Posts Rated Helpful 0 Times
Bad lag with low ping....

ok, the last couple of weeks i've been freezing in game extremely bad and its pissing me off. i freeze and sit there and i'm watching everybody else run around and do their thing but i cant move, then the screen gets shaky and i'm back in the game.

i average 26-40 ping on the server, with no jump in ping when this happens.

what can i do to fix this or trouble shoot it?????
__________________
-------------------------------FF_Rock2(WIP)------------------------------
---------------------------FF_RedGiant(Released)-------------------------
--------------------------FF_Fragzone_G(Released)------------------------
--------------------------FF_Civibash_G(Released)------------------------
-------------------FF_Conc_G1(WIP)--------------------
-------------------FF_Hollow_G(WIP)---------------------
GambiT is offline   Reply With Quote


Old 01-13-2011, 01:22 AM   #2
Iggy
Heartless Threadkiller
Beta Tester
Forum Moderator
 
Iggy's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Class/Position: D-Solly / O-Medic
Gametype: CTF
Affiliations: [AE] AssEaters
Posts Rated Helpful 42 Times
Check your video drivers, and make sure there are no hardware conflicts. It sounds like your system is bogging down, rather than lag in your connection.
__________________
Quote:
Originally Posted by zSilver_Fox
See kids? Only Iggy and FT are good enough to post when high.
Publishers Website My book on BN.com My book on Amazon.com

Friend me on Facebook
Follow me on Twitter
Iggy is offline   Reply With Quote


Old 01-13-2011, 02:12 AM   #3
GambiT
Fortress Forever Staff
 
GambiT's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Baton Rouge
Class/Position: Spy
Affiliations: -=DoM=-
Posts Rated Helpful 0 Times
maybe this will help?






__________________
-------------------------------FF_Rock2(WIP)------------------------------
---------------------------FF_RedGiant(Released)-------------------------
--------------------------FF_Fragzone_G(Released)------------------------
--------------------------FF_Civibash_G(Released)------------------------
-------------------FF_Conc_G1(WIP)--------------------
-------------------FF_Hollow_G(WIP)---------------------
GambiT is offline   Reply With Quote


Old 01-13-2011, 02:12 AM   #4
Pixel
if(0>1){printf("broked");}
Beta Tester
 
Pixel's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Amerika
Class/Position: O
Posts Rated Helpful 3 Times
No this happens to me. Definitely network issues
Pixel is offline   Reply With Quote


Old 01-13-2011, 02:21 PM   #5
moosh
WhenNailGrenWillOut?
Beta Tester
 
moosh's Avatar
 
Join Date: May 2009
Gametype: mp_prematch
Affiliations: [:)] - Frag Happy, babe|
Posts Rated Helpful 29 Times
Could be a heating issue.
__________________
[[ ff_hotfudge - bhop_theonlyone ]]
"As the the new year approaches I await for it like an case of explosive fecalomania otherwise know as diareha or the massive shits. I am gripping the sides of the toilet as my stomach produces the first hollow thud out of the anus of the year to come." DarkeN_HellspawN
moosh is offline   Reply With Quote


Old 01-14-2011, 02:43 AM   #6
zE
Pew pew ze beams
 
zE's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Gametype: Gathers
Affiliations: pew pew
Posts Rated Helpful 11 Times
chek net_graph 3 to see the choke and loss might be related with that, loss is suposed to be 0 choke with lot of players can go up to 40 s
zE is offline   Reply With Quote


Old 01-14-2011, 09:34 AM   #7
Lynus
I like Ceyx
Beta Tester
 
Lynus's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: MI
Posts Rated Helpful 11 Times
Send a message via AIM to Lynus
my guess : network hardware is dying.

run speedtests at www.speakeasy.net to see if its FF or the network.

if youre wireless, try changing the channel, and or reducing mtu setting by 50 in router settings.

or just stop seeding that 20tb porn file

then again if your ping doesnt increase when you "spike" maybe its a virus.

strange
__________________
hef

Last edited by Lynus; 01-14-2011 at 09:37 AM.
Lynus is offline   Reply With Quote


Old 01-14-2011, 06:56 PM   #8
GambiT
Fortress Forever Staff
 
GambiT's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Baton Rouge
Class/Position: Spy
Affiliations: -=DoM=-
Posts Rated Helpful 0 Times
Result:
Download Speed: 3558 kbps (444.8 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 1572 kbps (196.5 KB/sec transfer rate)
__________________
-------------------------------FF_Rock2(WIP)------------------------------
---------------------------FF_RedGiant(Released)-------------------------
--------------------------FF_Fragzone_G(Released)------------------------
--------------------------FF_Civibash_G(Released)------------------------
-------------------FF_Conc_G1(WIP)--------------------
-------------------FF_Hollow_G(WIP)---------------------
GambiT is offline   Reply With Quote


Old 01-14-2011, 07:07 PM   #9
moosh
WhenNailGrenWillOut?
Beta Tester
 
moosh's Avatar
 
Join Date: May 2009
Gametype: mp_prematch
Affiliations: [:)] - Frag Happy, babe|
Posts Rated Helpful 29 Times
Could be your ISP.
__________________
[[ ff_hotfudge - bhop_theonlyone ]]
"As the the new year approaches I await for it like an case of explosive fecalomania otherwise know as diareha or the massive shits. I am gripping the sides of the toilet as my stomach produces the first hollow thud out of the anus of the year to come." DarkeN_HellspawN
moosh is offline   Reply With Quote


Old 01-16-2011, 10:26 PM   #10
Beast
 
Beast's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Nova Scotia Canada
Class/Position: soldier D
Gametype: capture the flag
Affiliations: old timers clan
Posts Rated Helpful 5 Times
Had the same problem it was the choke. write rate in your consul. mine cam up 10000.changed it to 70000 that fixed it.
Beast is offline   Reply With Quote


Old 01-19-2011, 07:30 AM   #11
Lynus
I like Ceyx
Beta Tester
 
Lynus's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: MI
Posts Rated Helpful 11 Times
Send a message via AIM to Lynus
are you on wireless?

what are is your cl_cmdrate and cl_updaterate and rate settings at?
__________________
hef
Lynus is offline   Reply With Quote


Old 02-09-2011, 04:54 PM   #12
BumbleBee
c.uL | BumbleBee.ar
 
BumbleBee's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Argentina
Class/Position: O - Medic
Gametype: Capture the Flag
Affiliations: Culture Under Life / ARG
Posts Rated Helpful 0 Times
Send a message via MSN to BumbleBee Send a message via Skype™ to BumbleBee
Gambit:
what happens to you having "lag" with "ping"under is due to a "warp" or "microcut" from your ISP or the server itself. I recommend you set the rates according to your connection speed.
Try putting "rate 20000 " in console.
__________________
Steam: uss_nani
BumbleBee is offline   Reply With Quote


Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 08:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.