Fortress Forever

Go Back   Fortress Forever > Editing > Mapping

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-31-2015, 08:54 PM   #1
squeek.
Stuff Do-er
Lua Team
Wiki Team
Fortress Forever Staff
 
squeek.'s Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Northern California
Class/Position: Rallygun Shooter
Gametype: Conc tag (you just wait)
Affiliations: Mustache Brigade
Posts Rated Helpful 342 Times
Send a message via AIM to squeek.
Setting up Hammer (definitive guide)

Courtesy of the FF maps repository:

Guide to setting up Hammer

Unfortunately, as of right now, a separate Source SDK Base 2006 install is required, but hopefully we'll be able to get the standalone setup working (see issue #4: 2d model wireframe/model picker not working with standalone setup).

Last edited by squeek.; 03-31-2015 at 08:57 PM.
squeek. is offline   Reply With Quote


1 members found this post helpful.
Old 04-02-2015, 10:04 AM   #2
_BEAN_
 
Join Date: Mar 2015
Gametype: Capture the Flag
Posts Rated Helpful 1 Times
Squeek, Can you explain how to compile the code in order to create the gameinfo.txt? I have gone to your link, I simply need a little direction in order to create the file.
_BEAN_ is offline   Reply With Quote


Old 04-03-2015, 09:44 AM   #3
KubeDawg
Nade Whore
Server Owner
Beta Tester
 
KubeDawg's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Oklahoma
Class/Position: Scout/Soldier
Gametype: CTF/TDM
Affiliations: blunt. Moto
Posts Rated Helpful 128 Times
https://github.com/fortressforever/f...ting-up-hammer

Follow the steps.
__________________
Moto's Funhouse | Dallas, TX - 74.91.114.247:27015

ff_plunder - Complete
KubeDawg is offline   Reply With Quote


Old 04-03-2015, 04:21 PM   #4
squeek.
Stuff Do-er
Lua Team
Wiki Team
Fortress Forever Staff
 
squeek.'s Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Northern California
Class/Position: Rallygun Shooter
Gametype: Conc tag (you just wait)
Affiliations: Mustache Brigade
Posts Rated Helpful 342 Times
Send a message via AIM to squeek.
Quote:
Originally Posted by _BEAN_ View Post
Squeek, Can you explain how to compile the code in order to create the gameinfo.txt? I have gone to your link, I simply need a little direction in order to create the file.
You don't need to compile it; it's a batch script. Download this and save it as setup.bat, then double click it.
__________________
Support FF:
#FF.Pickup Fortress-Forever pickups

My Non-official Maps
Released FF_DM_Squeek - FF_2Mesa3_Classic - FF_Siege_Classic
Beta FF_Myth - FF_Redlight_Greenlight

Sick of the people on the internet, always moanin'. They just moan.
- Karl Pilkington
squeek. is offline   Reply With Quote


Old 04-04-2015, 07:41 AM   #5
[TALOS]Smoke
 
Join Date: Jul 2012
Location: Killeen, Tx, USA
Class/Position: Demo Defense
Gametype: Capture the Flag
Affiliations: [TALOS]
Posts Rated Helpful 2 Times
Thanks for this!! However here is what I'm facing when I load up the map I'm working on:


The model browser


The errors up top are supposed to be light_spot entities none of which work in game, and decals do compile but show the error model in hammer.


player spawns also show are error, but do work in game along with cable/robe entities.
[TALOS]Smoke is offline   Reply With Quote


Old 04-04-2015, 09:41 AM   #6
_BEAN_
 
Join Date: Mar 2015
Gametype: Capture the Flag
Posts Rated Helpful 1 Times
Quote:
Originally Posted by squeek. View Post
You don't need to compile it; it's a batch script. Download this and save it as setup.bat, then double click it.

Thanks squeek for that bit of info. I had no idea what to do.
_BEAN_ is offline   Reply With Quote


Old 04-04-2015, 06:27 PM   #7
StinkyTaco
 
Join Date: Jan 2008
Posts Rated Helpful 1 Times
Is there an ETA on the missing file list, or the "SDK" package? I am dying to start mapping again.

I am a modeler and an animator now, so i plan on some really nice looking stuff.

The ability to import and see my textured models is a needed thing. i plan on some custom door jams, and some nice custom molding around all of my sharp edges.Will probably do a few trees and bushes here and there too.

I am very excited to see some life come back into this game after so many years.
StinkyTaco is offline   Reply With Quote


Old 04-04-2015, 07:26 PM   #8
squeek.
Stuff Do-er
Lua Team
Wiki Team
Fortress Forever Staff
 
squeek.'s Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Northern California
Class/Position: Rallygun Shooter
Gametype: Conc tag (you just wait)
Affiliations: Mustache Brigade
Posts Rated Helpful 342 Times
Send a message via AIM to squeek.
Quote:
Originally Posted by StinkyTaco View Post
Is there an ETA on the missing file list, or the "SDK" package? I am dying to start mapping again.

I am a modeler and an animator now, so i plan on some really nice looking stuff.

The ability to import and see my textured models is a needed thing. i plan on some custom door jams, and some nice custom molding around all of my sharp edges.Will probably do a few trees and bushes here and there too.

I am very excited to see some life come back into this game after so many years.
You're using the current instructions? Do you have Source SDK Base 2006 installed?
__________________
Support FF:
#FF.Pickup Fortress-Forever pickups

My Non-official Maps
Released FF_DM_Squeek - FF_2Mesa3_Classic - FF_Siege_Classic
Beta FF_Myth - FF_Redlight_Greenlight

Sick of the people on the internet, always moanin'. They just moan.
- Karl Pilkington
squeek. is offline   Reply With Quote


Old 04-04-2015, 07:47 PM   #9
StinkyTaco
 
Join Date: Jan 2008
Posts Rated Helpful 1 Times
I am installing the Source 2006 SDK now. I dont plan on using any existing meshes. Just existing textures for my BSP stuff. All of my lights and doors will be custom meshes.

Will this effect me? I dont need anything other than base textures. (I dont want my maps to be huge downloads for people.)

Do I need the 2006 SDK at all? Are all the Actors and mod things working without the SKD?

Sorry to be a pest.
StinkyTaco is offline   Reply With Quote


Old 04-04-2015, 07:58 PM   #10
squeek.
Stuff Do-er
Lua Team
Wiki Team
Fortress Forever Staff
 
squeek.'s Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Northern California
Class/Position: Rallygun Shooter
Gametype: Conc tag (you just wait)
Affiliations: Mustache Brigade
Posts Rated Helpful 342 Times
Send a message via AIM to squeek.
From my testing, everything should be working as normal if you follow the instructions linked in the OP. All the textures/models/etc that are usable in Hammer after following those instructions will work in FF without any extra effort. You need Source SDK Base 2006 installed (even though FF redistributes it) to avoid this issue.

[TALOS]Smoke, you followed the instructions in the OP exactly?
__________________
Support FF:
#FF.Pickup Fortress-Forever pickups

My Non-official Maps
Released FF_DM_Squeek - FF_2Mesa3_Classic - FF_Siege_Classic
Beta FF_Myth - FF_Redlight_Greenlight

Sick of the people on the internet, always moanin'. They just moan.
- Karl Pilkington

Last edited by squeek.; 04-04-2015 at 07:59 PM.
squeek. is offline   Reply With Quote


Old 04-04-2015, 08:14 PM   #11
StinkyTaco
 
Join Date: Jan 2008
Posts Rated Helpful 1 Times
Awesome! ok, thanks!
StinkyTaco is offline   Reply With Quote


Old 04-04-2015, 10:34 PM   #12
StinkyTaco
 
Join Date: Jan 2008
Posts Rated Helpful 1 Times
EDIT:
Ok, I need to install Source SDK first. Derp, sorry about that!

Last edited by StinkyTaco; 04-04-2015 at 10:48 PM.
StinkyTaco is offline   Reply With Quote


Old 04-05-2015, 12:39 AM   #13
StinkyTaco
 
Join Date: Jan 2008
Posts Rated Helpful 1 Times
Now it is asking for a bunch of engine information. It wants me to set up some sort of profile.

File selector makes it take 10 minutes for each attempt.

I am starting to see why most source mods never went anywhere.
StinkyTaco is offline   Reply With Quote


Old 04-05-2015, 12:48 AM   #14
squeek.
Stuff Do-er
Lua Team
Wiki Team
Fortress Forever Staff
 
squeek.'s Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Northern California
Class/Position: Rallygun Shooter
Gametype: Conc tag (you just wait)
Affiliations: Mustache Brigade
Posts Rated Helpful 342 Times
Send a message via AIM to squeek.
Quote:
Originally Posted by StinkyTaco View Post
Now it is asking for a bunch of engine information. It wants me to set up some sort of profile.

File selector makes it take 10 minutes for each attempt.

I am starting to see why most source mods never went anywhere.
Are you sure you're following the instructions linked in the OP? It sets up the profile for you. Follow them exactly.
__________________
Support FF:
#FF.Pickup Fortress-Forever pickups

My Non-official Maps
Released FF_DM_Squeek - FF_2Mesa3_Classic - FF_Siege_Classic
Beta FF_Myth - FF_Redlight_Greenlight

Sick of the people on the internet, always moanin'. They just moan.
- Karl Pilkington
squeek. is offline   Reply With Quote


Old 04-05-2015, 02:43 AM   #15
StinkyTaco
 
Join Date: Jan 2008
Posts Rated Helpful 1 Times
OK, got it to work.

Downloaded the maps-master zip file from the Git site. Unzipped into the maps folder, and then ran the batch file from that folder.

Have 2 fort in the editor now

Thanks Squeek.
StinkyTaco is offline   Reply With Quote


Old 08-03-2015, 02:27 AM   #16
[TALOS]Smoke
 
Join Date: Jul 2012
Location: Killeen, Tx, USA
Class/Position: Demo Defense
Gametype: Capture the Flag
Affiliations: [TALOS]
Posts Rated Helpful 2 Times
Sorry, I have been really busy with rl. squeek, I'm still having the same issue as before, also hammer is not showing the size of the brushes when I try to build them. I don't think it's something on my end, but then again... who knows.
[TALOS]Smoke is offline   Reply With Quote


Old 08-11-2015, 01:33 PM   #17
Iggy
Heartless Threadkiller
Beta Tester
Forum Moderator
 
Iggy's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Class/Position: D-Solly / O-Medic
Gametype: CTF
Affiliations: [AE] AssEaters
Posts Rated Helpful 41 Times
Ok, this is going to sound stupid......


How do I download the "setup.bat" file? I click it, it takes me to another tab... if I right-click savetargetas it wants to save it as an HTML file....
__________________
Quote:
Originally Posted by zSilver_Fox
See kids? Only Iggy and FT are good enough to post when high.
Publishers Website My book on BN.com My book on Amazon.com

Friend me on Facebook
Follow me on Twitter
Iggy is offline   Reply With Quote


Old 08-11-2015, 03:27 PM   #18
squeek.
Stuff Do-er
Lua Team
Wiki Team
Fortress Forever Staff
 
squeek.'s Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Northern California
Class/Position: Rallygun Shooter
Gametype: Conc tag (you just wait)
Affiliations: Mustache Brigade
Posts Rated Helpful 342 Times
Send a message via AIM to squeek.
Quote:
Originally Posted by Iggy View Post
Ok, this is going to sound stupid......


How do I download the "setup.bat" file? I click it, it takes me to another tab... if I right-click savetargetas it wants to save it as an HTML file....
Go here: https://raw.githubusercontent.com/fo...ster/setup.bat

Right click -> Save Page As...
__________________
Support FF:
#FF.Pickup Fortress-Forever pickups

My Non-official Maps
Released FF_DM_Squeek - FF_2Mesa3_Classic - FF_Siege_Classic
Beta FF_Myth - FF_Redlight_Greenlight

Sick of the people on the internet, always moanin'. They just moan.
- Karl Pilkington
squeek. is offline   Reply With Quote


Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 05:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.